Зашто дрвена кућа – брвнара

 

Зашто дрвена кућа? – је питање на које ћемо покушати да вам дамо одговор у овом кратком прегледу.

Избор Вашег будућег дома потребно је сагледати кроз разне аспекте, а одлуку нипошто не треба доносити на пречац. Постоје многи разлози за одабир дрвене куће. То су свакако здравији амбијент, блискост природи, жеља за естетиком а посебно цијена.

Зашто дрвена кућа?

Неупитан разлог јесте много здравији амбијент у односу на остале типове градње. Класичне, зидане куће и објекти углавном су херметички затворени, нису прозрачни те не осигуравају довољну измјену ваздуха у просторијама. Зато је у зиданим објектима потребно осигурати скупе вентилацијске уређаје или на мањим објектима отварати врата и прозоре што резултира расхлађивањем просторија зими и загријавањем љети. Насупрот томе у дрвеним кућама увијек има довољно свјежег ваздуха те нису потребни вентилацијски уређаји нити отварање врата и прозора. Унутар дрвене куће вањски зидови омогућавају природну вентилацију. У дрвеној кући, дакле, нема пропуха. Одлична изолацијска својства дрвета омогућавају природну терморегулацију тако да зими буду угодно топле, а љети да дају свјежину.

Као што можете видјети изградњом дрвене куће не само да добијете здрав и природан амбијент, него и знатну уштеду у новцу и времену приликом изградње те касније уштеду на загријавању и хлађењу.

За више информација о различитим брвнарама контактирајте нас преко Контакт секције на Насловној страни или наше фејсбук странице.